ÎPS Arhiepiscop PETRU a luat parte la un proces de preparare a tămâii naturale

Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, aflându-se într-un pelerinaj în Grecia, în una din mănăstirile pe care a vizitat-o, a luat parte, dimpreună cu monahii de aici, la procesul de preparat tămâie.

Înaltpreasfinția Sa nu doar că a privit, dar la modul direct s-a implicat în toate etapele necesare de facere a tămâii bune și naturale.

Prin acest fapt, Înaltpreasfinția Sa văzând și înțelegând direct care sunt toate etapele producerii tămâii, va implementa și în Episcopia de Ungheni și Nisporeni acest proces de producere a tămâii naturale.

Menționăm faptul că Înaltpreasfinția Sa, ori de câte ori vizitează vre-un așezământ monastic cu tradiții și îndeletniciri frumoase, specifice obștilor monahale, aduce din acestea pentru a le implementa și în mănăstirile din Eparhie.

Totodată specificăm și faptul că Înaltpreasfinției Sale, nefiindu-i străină munca, niciodată nu s-a rușinat să muncească alături de monahi, înțelegând și arătând prin aceasta, ori de câte ori are posibilitate, că osteneala trupească (rucodelia), este o preocupare firească a monahului, care trebuie îndeplinită cu dragoste, prin ascultare, așa cum menționa și Cuviosul Ambrozie de la Optina.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)