Întrevederea Preasfinţitului PETRU cu Înaltpreasfinţitul VLADIMIR, la Sediu Mitropolitan din or. Chişinău

Joi, 8 aprilie, în a doua parte a zilei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, după finisarea activităţilor arhipăstoreşti de la Centrul Eparhial din or. Ungheni, s-a deplasat la Sediu Mitropolitan din or. Chişinău, unde a avut o întrevedere cu Înaltpreasfinţitul VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului şi a Întregii Moldove.

În cadrul acestei întrevederi Preasfinţitul PETRU a discutat cu Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul VLADIMIR, despre multiple proiecte şi programe pastorale, sociale, culturale şi educaţionale, care au fost înfăptuite cu succes în cuprinsul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

De asemenea, Preasfinţia Sa a discutat cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit VLADIMIR şi despre unele proiecte deosebite şi utile, pe care le va înfătui curând în cadrul Eparhiei Preasfinţiei Sale.

Înaltpreasfinţia Sa a apreciat eforutul pe care Preasfinţitul PETRU îl depune pentru a înfăptui exemplar diverse proiecte pe dimensiunea ecleziastică.

Totodată, întrucât ne apropiem de Slăvita Sărbătoare a Învierii Domnului, Preasfinţia Sa, în cadrul respectivei întrevederi, a discutat cu Înaltpreasfinţitul VLADIMIR şi despre modalitatea aducerii Focului Haric de la Ierusalim, care deja de ani buni, constant, este adus ca o mângâiere şi bucurie duhovnicească, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldovei.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculţan)