Întâlnirea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, cu Înaltpreasfinţitul VICHENTIE, Mitropolit de Taşchent şi Uzbekistan

Marți, 29 noiembrie 2022Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, pe parcursul zilei, în cadrul activității arhipăstorești desfășurată la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, a avut o întâlnire cu Înaltpreasfințitul VICHENTIE, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan.

După ce înaltul oaspete și însoțitorii săi au fost întâmpinați călduros de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, s-au închinat în  Catedrala EpiscopalăSf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Aici, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a oferit în dar Mitropolitului VICHENTIE un frumos și deosebit set de engolpioane (panaghii).

La rândul său, Mitropolitul VICHENTIE i-a oferit Arhiepiscopului PETRU un set de veșminte arhierești (omofor, epitrahir și mânecuți), pentru săvârșirea erurgiilor bisericești.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa i-a prezentat înaltului oaspete proiectul viitoarei Catedralei Episcopale și a Centrului Eparhial. Apoi au vizitat chiar șantierul edificiilor menționate, care sunt în plin proces de construcție.

Spre final, Ierarhii au purtat o discuție duhovnicească, vorbind și despre lucruri administrative și activități arhierești desfășurate în cuprinsul Eparhiilor lor.

De la Centrul Eparhial, Ierarhii s-au deplasat la Mănăstirea Icoanei Maicii Domnului „Potolește întristarea mea” de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni. Aici, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a vorbit Mitropolitului VICHENTIE despre întemeierea acestui așezământ monahal, prezentându-i edificiile mănăstirii.

Menționăm că Mitropolitul VICHENTIE (Moraru)  este originar din satul Sculeni, raionul Ungheni. De aceea, Înaltpreasfinția Sa, ori de câte ori vizitează localitatea de baștină, se întâlnește și cu Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, de care este primit cu mult drag, fapt pentru care Mitropolitul VICHENTIE este recunoscător Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU.