Întâlnire de lucru cu specialiști din domeniul social și educativ

Miercuri, 15 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în a doua parte a zilei, după ce a primit în audiență pe credincioșii care au venit cu diverse întrebări și probleme, a avut o ședință de lucru cu unii specialiști.

Respectiva întâlnire, Înaltpreasfinția Sa a avut-o cu Dna Mariana IANACHEVICI, Director Executiv AO AVE Copiii și Dna Antonina COMERȚAN, Director al Serviciului de sport pentru tineri AO AVE Copiii.

În cadrul discuțiilor purtate, au fost abordate mai multe întrebări și probleme de ordin social și educativ cu referire la tineri și copii.

Subiectele abordate au fost următoarele: 1. Rolul Bisericii în promovarea acțiunilor de prevenire și combaterea violenței împotriva copiilor în mediul familial și alte medii. 2. Suportul pentru copiii vulnerabili prin educație și consiliere cu implicarea slujitorilor Bisericii. 3. Cooperarea intersectorială în asistența copiilor victime al violenței, în special fizice și exploatării copiilor prin muncă. 4. Parteneriat cu AO Asociația pentru abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii în dezvoltarea capacităților slujitorilor Bisericii pentru o mai bună protecție a copiilor.

Totodată Înaltpreasfinția Sa a adus la cunoștință și a prezentat respectivilor specialiști măsurile și activitățile întreprinse de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, pe segmentul social și educațional.

Menționăm că discuția a fost una utilă și constructivă.