Întâlnire de lucru a ÎPS PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, cu Stareții și Starețele Mănăstirilor din Eparhie

Luni, 7 iunie, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut o întâlnire de lucru cu Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din Eparhie. Respectiva întâlnire de lucru a avut loc la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Hîncu.

În cadrul acestei întâlniri de lucru, au fost puse în discuție diverse întrebări și propuneri de ordin administrativ și duhovnicesc.

Înaltpreasfinția Sa, ca de fiecare dată, a ascultat părintește pe toți Stareții și Starețele prezente, oferindu-le cu multă dragoste și îngăduință răspuns, sfaturi și învățături, care le vor fi utile în rezolvarea problemelor administrative și în împlinirea responsabilităților de conducători ai obștilor monahale.

După această întrevedere, gazda întâlnirii, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu, a prezentat Întaltpreasfinției Sale, Stareților și Starețelor lucrările de renovare care se înfăptuiesc în prezent în cuprinsul Complexului Monastic de la Hîncu.

Cu această ocazie, Preacuvioasa Maică Stareță a prezentat și cea mai recentă lucrare iconografică realizată pe peretele de miazănoapte a bisericii „Sf. M. Mc Pantelimon”. Această minunată și impunătoare lucrare iconografică, realizată în mozaic, reprezintă Învierea lui Hristos și scene din mântuitoarele Sale Patimi.

Menționăm că Înaltpreasfinția Sa a apreciat cuvenit această frumoasă și impunătoare icoană, care dă o nuanță spirituală aparte interiorului bisericii „Sf. M. Mc Pantelimon”.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)