Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a întâlnit cu Patriarhul Ierusalimului

În perioada 4 – 12 decembrie 2022 se desfăşoară pelerinajul delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă (Israel).

Din delegația oficială fac parte 178 de persoane în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, preoți și mireni din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Zilele acestea, pelerinii moldoveni au avut fericita ocazie să viziteze şi să se închine în mai multe locații eclesiale cu o puternică încărcătură duhovnicească, biserici ridicate pe locurile prin care a trecut Mântuitorul și a făcut minuni, altele construite peste mormintele martirilor din primele secole.

Vineri, 9 decembrie, în contextul pelerinajului, delegația BOM a fost primită de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Preafericitul Patriarh Teofil a urat oaspeților bun venit, apreciind dragostea Mitropolitului Vladimir și a pelerinilor moldoveni pentru locurile sfinte din Israel.

În semn de prețuire și cu multă evlavie, Mitropolitul Vladimir a oferit Patriarhului Ierusalimului daruri din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova, iar, la rândul său, Preafericitul Părinte Teofil a oferit în dar pelerinilor câte o icoană a Maicii Domnului de la Ierusalim.

Patriarhia Ortodoxă Greacă din Ierusalim care activează în zona Țării Sfinte (Israel), Orientul Mijlociu, Golful Persic și Emiratele Arabe reprezintă un lanț istoric neîntrerupt de sfințenie, martiraj și luptă de rezistență pentru Biserica lui Hristos și comunitatea ei creștină precum și pentru conservarea Locurilor Sfinte.

Patrimoniul istoric, convingerile teologice și culturale puternice și experiența de a conviețui cu alte religii fac din Patriarhia Ierusalimului nu doar o instituție remarcabilă, ci și o forță de importanță decisivă în evoluțiile inter-ortodoxe, în dialogurile interconfesionale, precum și în orice efort de pace în Orientul Mijlociu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media