Inspectarea lucrărilor de renovare de la Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău și la biserica „Sf. Mc-țe Vera, Nadejda, Liubovi și mama lor Sofia”, din incinta instituției

Luni, 17 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și-a desfășurat activitatea arhipăstorească la Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău.

După ce a primit credincioșii ce au solicitat audiență, Înaltpreasfinția Sa, întrucât este Directorul și sufletul acestei instituții, a efectuat o vizită de inspectare a lucrărilor demarate în instituție, care se află într-un amplu proces de renovare capitală.

Astăzi, ca de fiecare dată, Ierarhul, însoțit de prot. Igor BARCARI, a luat act de cunoaștere a lucrărilor ce s-au înfăptuit până în prezent, inspectând minuțios fiecare etapă de lucru ce se înfăptuiește aici.

Apoi Înaltpreasfinția Sa a dat și indicațiile cuvenite echipei de muncitori, pentru efectuarea următoarelor lucrări de renovare.

După aceasta Ierarhul a inspectat și procesul lucrărilor efectuate până în prezent la Biserica „Sf. Mc-țe Vera, Nadejda, Liubovi și mama lor Sofia”, din incinta orfelinatului. Aici prot. Igor BARCARI, slujitorul acestei biserici și responsabilul de efectuarea lucrărilor, i-a prezentat Înaltpreasfinției Sale tot ce s-a înfăptuit până la moment în această biserică în construcție, care este unicală în țara noastră prin aspectul arhitectoral, dar și prin hramul ce îl poartă.

La final, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a apreciat strădania Prot. Igor, dar și toate lucrările înfăptuite până în prezent, binecuvântând ca și-n continuare să se înfăptuiască lucrările necesare, conform planului și proiectului stabilit

Totodată, folosindune de această ocazie, ținem să reamintim că, Centrul de Plasament Casa Copilului „Preafericitul Iosif”, din Chișinău, într-o perioadă de peste 25 de ani, cu binecuvântarea, implicarea exemplară și susținerea nemijlocită a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, dar și cu aportul considerabil al Sfintei Mănăstiri Hîncu, au fost îngrijiți și educați anual circa 70 copii (în total în cei 25 ani, peste 1500 copiii), oferindu-li-se pe lângă consilierea spirituală și morală, tot ce este necesar unei creșteri și educări firești oricărui copil.

Însă respectivul Centru, din vara anului trecut, 2020, a intrat, cum am și amintit, într-un amplu proces de renovare capitală, întrucât era necesar de a se înfăptui acest lucru.

Astfel, blocurile locative și de studiu, cât și cantina vor fi renovate capital, înfăptuindu-se următoarele lucrări:

          tencuiala exterioară și interioară;

         tavanul și podeaua;

         geamurile și ușile;

cablurile de energie electrică;

         sistemul de canalizare;

         dotarea bucătăriei cu utilaje necesare preparării mâncării;

         procurarea mașinilor de spălat de capacitate mare

         sistemul termic de încălzire – cazanul și caloriferele;

         acoperișul ș.a.

Din acest considerent, venim cu rugăminte la Domniile Voastre ca să ne ajutați să înfăptuim toate lucrările necesare, care au fost amintite, ca să fie posibil din nou, dar într-o altă ambianță, să activeze Casa Copilului „Preafericitul Iosif”, căci „cel ce ajută, pe Dumnezeu îl împrumută”, spun Sfinții Părinți. Și ajutând la renovarea acestui centru de plasament, vă faceți părtași la întreținerea copiilor orfani și necăjiți. Or, această de milostenie este una din cele mai mari fapte de milostenie, prin care aducem în familia și viața noastră binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu.

În nădejdea faptului că veți fi sensibilizați de rugămintea și îndemnul nostru de ajutorare și milostenie, indicăm mai jos Rechizitele Bancare la care ne puteți trimite donațiile Dumneavoastră!

Instituția Privată Casa Copilului „Preafericitul Iosif”

Chișinău, str. O. Ghibu 4/2,  IDNO 1016620003883

BC Victoriabank SA Sucursala 20 Chisinau

Cod bancar – VICBMD2X463

IBAN(lei MD) –MD28VI022242000000354MDL

Conturi valutare:

În Dolari: MD44VI022242000000095USD

În EURO: MD43VI022242000000129EUR

În Lire Sterline: MD31VI022242000000002GBP

Swift  VICBMD2X

Administrator  Musteata Valeriu

Contabil  Liciu Galina – 069775500

Vă mulțumim din suflet și rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă răsplătească cu daruri cerești dărnicia și milostenia Dumneavoastră ce o veți face Centrul de Plasament Casa Copilului „Preafericitul Iosif”, din Chișinău!

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni