Înmormântarea Schimonahiei ANASTASIA (Mîrzac), viețuitoare a Sfintei Mănăstiri Hîncu

Marți, în dimineața zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit slujba prohodului pentru sufletul nou-adormitei roabei lui Dumnezeu, Schimonahia ANASTASIA (Mîrzac), viețuitoare a Sfintei Mănăstiri Hîncu.

Ierarhul, în prezența Maicii Starețe, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) și a obștii monahale, dimpreună cu Arhim. PAVEL (Tabacari), duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, și slujitorii din această mănăstire, au săvârșit Slujba Prohodului, în biserica „Cuvioasa Parascheva”, pentru sufletul Schimonahiei ANASTASIA.

După săvârșirea Slujbei de înmormântare, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, despre viața veșnică și mântuirea sufletului. Totodată Ierarhul a ținut să elogieze faptele credinței și virtuțile creștine care au împodobit cu desăvârșire viața, trăirea și nevoința monahicească a Schimonahiei ANASTASIA.

Menționăm că Schimonahia ANASTASIA a fost călugărită chiar de Înaltpreasfinția Sa cu numele de CALISFENIA, fiind o viețuitoare sârguincioasă în Sfânta Mănăstire Hîncu.

De specificat e faptul în cazul Schimonahiei ANASTASIA e ceva asemănător ca în Pateric și Viețile Sfinților, întrucât Schimonahia ANASTSIA, ducând o viață creștină în lume, după un timp de convețuire în viața de familie, printr-o hotărâre comună, ea, dimpreună cu soțul și copiii au lăsat toate cele ale lumii și s-au închinoviat la Sfânta Mănăstire Hîncu.

De curând și cel care i-a fost soț în lume, ajuns mai apoi, Monahul ELEFTERIE, a trecut și el la Domnul, iar fiul lor Ieromonahul LAVRENTIE, este un vrednic slujitor și neobosit ostenitor în obștea Sfintei Mănăstiri Hîncu.