Inaugurarea unui monument militar și litie de pomenire a ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă

Sîmbătă, 29 august 2020, a avut loc un miting festiv dedicat inaugurării monumentului militar, restabilit și renovat, ce este amplasat între satele Chirilei şi Buşila, raionul Ungheni.

La invitația conducerii raionului Ungheni și cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, prezenți la această festivitate au fost și reprezentanți din partea Episcopiei: prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopop de Ungheni; prot. Vasile MAIDANSCHI, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolai” din satul  Chirileni și prot. Vitalie NICHIFOREAC, paroh al bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Buşila. Preoții prezenți au oficiat o litie morțească pentru ostașii căzuți pe câmpurile de luptă.

Pe lângă conducerea de vârf a raionului Ungheni, în persoana Dlui Ghenadie MITRIUC, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai unor organizații și ambasade.

Din partea Consiliului Raional Ungheni au fost înmânate scrisori de mulțumire celor implicați în renovarea monumentului.