Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, a participat la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Marți, 25 august 2020, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ședința ordinară a Sfântului Sinod a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel”, din Moscova, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

În debut, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a adresat un cuvânt de salut participanților, punctând cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi.

În cadrul întrunirii, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a acceptat cererea de demisie a Exarhului patriarhal a toată Belarusia, ÎPS Mitropolit de Minsk și Zaslavl Pavel, și i-au adus recunoștința pentru munca depusă. În locul acestuia a fost numit PS Veniamin, Episcop de Borisov și Maringorsk, păstrând în același timp administrarea temporară a Episcopiei de Borisov. ÎPS Mitropolit Pavel a fost numit conducător al Mitropoliei de Kuban.

Pentru a vizualiza toate deciziile Sfântului Sinod accesați linkul: CONDICELE ședinței Sfântului Sinod din 25 august 2020.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Sursa: https://mitropolia.md/inaltpreasfintitul-mitropolit-vladimir-a-participat-la-sedinta-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-ruse/