Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, prezent la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană, cu ocazia împlinirii a 70 ani ai Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

Joi, 18 august, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a slujit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie prilejuită de împlinirea a 70 ani ai Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

După întâmpinarea solemnă a Întâi Stătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită într-o atmosferă de sfântă sărbătoare, de către Mitropolitul VLADIMIR, căruia i-au coliturghisit Soborul Arhiereilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și alți arhierei invitați, cât și un impunător sobor de slujitori – Secretari, Stareți, Protopopi și numeroși preoți din cuprinsul întregii noastre țări.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a fost însoțit la această slujire jubiliară de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile și binecuvântările revărsate asupra Mitropolitului în toți cei 70 de ani, cerându-se totodată stăruitor ca Pronia Divină să-i dăruiască în continuare ani binecuvântați și îmbelșugați cu sănătate, putere și daruri cerești, ca să poată ocârmui duhovnicește și administrativ Biserica Ortodoxă din Moldova, pe slujitorii și credincioșii ei, încă mulți ani înainte.

După Sfânta Liturghie a urmat un Te Deum pentru sănătate Mitropolitului VLADIMIR, iar după aceasta Înaltpreasfinția Sa a fost felicitat de Soborul Arhiereilor, de slujitori și credincioșii prezenți, cu ocazia acestui frumos popas aniversar, de împlinire a celor 70 ani de viață pământească.