Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a vizitat plantația și ferma Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Marți, 31 mai, 2022, în ultima zi a anotimpului de primăvară, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în a doua parte a zilei, după activitatea arhipăstorească de la Centrul Eparhial din mun. Ungheni, s-a deplasat la plantația de cătină și afine a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Maica Stareță a Mănăstirii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) și Dna Maria LOZOVANU, Directorul adjunct a Orfelinatului ,,Preafericitul Iosif” din Chișinău au luat cunoștință în deaproape cu procesul de creștere a arbuștilor de afine și cătină.

Inspectând toată plantația, Ierarhul a dat slavă lui Dumnezeu pentru grija ce o poartă de noi, dând condiții climaterice favorabile pentru toate plantațiile și culturile agricole.

Ținem să menționăm că această plantație a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a fost sădit prin sfătuire și-n colaborare cu Dnl Iurie TOMA, care are o vastă experiență în privința acestei culturi pomicole, având și domnia sa o plantație de cătină și afine impresionantă.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu persoanele menționate s-au deplasat la ferma de capre a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, inspectând unele lucrări și întreaga activitate a acestei îndeletniciri gospodărești.

Specificăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în nenumărate rânduri, după activitatea arhipăstorească, se îndeletnicește cu activități gospodărești, cu munca la câmp sau diferite preocupări agricole.