Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a slujit la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău

Marți, 6 septembrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a slujit la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” – Ciuflea, din Chișinău.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a luat parte la această slujbă solemnă cu binecuvântarea Înatpreasfințitului VLADIMIR, Mitroplit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și la invitația Arhimandritului NICOLAI (Roșca), Duhovnicul-Administrator al mănăstirii menționate, care prin această slujire sobornicească de astăzi și-a sărbătorit 55 ani de viață, pe care i-a împlinit de curând.

În dimineața zilei, înainte de Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, s-a închinat, rugându-se la sfințeniile din această Sfântă Mănăstire, pentru cinul preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, după care a scos părticele la proscomedie, pomenind pe toți cei ce îi are scriși în pomelnic.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită sobornicește de Înatpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, căruia i-a coliturghisit aproape toți Arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, dimpreună cu-n impunător sobor de preoți și diaconi slujitori.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumiri pentru toate darurile vieții revărsate de Sus peste Arhimandritului NICOLAI (Roșca), Duhovnicul-Administrator al Mănăstirii Ciuflea, care este și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, cerându-se ca să fie ocrotit de Dumnezeu în toți anii vieții și ajutat să săvârșească, la fel ca până în prezent, fapte mântuitoare și onorabile pentru Biserica Ortodoxă din Moldova.

Menționăm și faptul că Arhimandritului NICOLAI (Roșca), la Vohodul mic, a fost decorat de către Înaltpreasfințitul Mitroplit VLADIMIR, cu Medalia „Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț”, în semn de apreciere pentru prodigioasa activitate pastoral-misionară desfășurată până în prezent.

Specificăm și faptul că Arhimandritului NICOLAI (Roșca), este originar din s. Măgurele, r. Ungheni, parohie încorporată în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.