Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit Slujba Privegherii în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

În seara zilei de sîmbătă, 15 octombrie 2022,înspre duminica a XVIII-a după Cincizecime,   Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Slujba Privegherii în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din . Hîrbovăț, r. Călărași

Înainte de începerea privegherii praznicale, Ierarhul a fost întâmpinat de Starețul mănăstirii, Arhim. SPIRIDON (Marin), Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală și Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial.

Slujba Privegherii a fost oficiată în Soborul mănăstirii închinat Sfintei Treimi.

Alături de Chiriarh au luat parte la Slujba Privegherii Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Arhim. SPIRIDON (Marin), Starețul Mănăstirii Hîrbovăț, Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și dar și alți slujitori atât din cuprinsul Eparhiei noastre, cât și din alte Eparhii.

După cântarea Polileului, Ierarhul și slujitorii au cântat mărimurile sărbătorii, apoi Înaltpreasfinția Sa a miruit pe toți slujitorii și credincioșii prezenți.

La această slujbă de priveghere au luat parte și Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu și Egumena BENEDICTA (Mura), Stareța Mănăstirii Frumoasa.

La sfârșitul Slujbei Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți.