Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU, a început un Pelerinaj în Țara Sfântă, dimpreună cu un grup de creștini

„Mergerea în pelerinaj la locuri sfinte, simbolizează călătoria noastră spre locurile sfinte ale raiului”, spunea foarte sugestiv cuviosul Paisie Aghioritul. Cu atât mai mult, un pelerinaj în Țara Sfântă constituie nu doar un prilej de bucurie omenească, ci adeverește convingător că cei ce merg în aceste locuri sfinte, chiar își doresc să ajungă și-n Ierusalimul cel Ceresc.

Din aceste considerente, menționăm că Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, periodic, la dorința numeroșilor credincioși și fii duhovnicești, organizează pelerinaje în Țara Sfântă.

Astfel, în seara zilei de joi, 14 iulie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, prin pronia și mila lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Mitropoit VLADIMIR, dimpreună cu-n grup de 58 de persoane, (Stareți, Starețe, preoţi, şi creștini) au început pelerinajul spre Țara Sfântă.

Iar după ce Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU s-a întâlnit în Aeroportul Intrenațional din Chișinău, cu tot grupul de pelerini, a fost săvârșit un Te Deum cu rugăciuni și ectenii de călătorie, pentru a avea un pelerinaj cu mult folos duhovnicesc.

După aceasta Ierarhul a binecuvântat pe fiecare pelerin în parte, vorbindu-le tuturor despre folosul și necesitatea spirituală a unui asemenea pelerinaj

Menționăm că în acest pelerinaj care va dura între 14  – 21 iulie, curent, credincioșii ce merg în acest binecuvântat pelerinaj, vor avea posibilitatea să viziteze și să se închine la toate locurile sfinte, legate de viața pământească a Mântuitorul Hristos, așa cum relatează textele evanghelice, dar vor vizita și alte mănăstiri și locuri sfinte cinstite și recunoscute în întreaga lume creștină.