Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea Frumoasa

Duminică, 16 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea Dumnezeieștii Liturghii de la Mănăstirea Hîrbovăț, în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț și efectuarea unei vizite pastoral-misionare la Mănăstirea Răciula, s-a deplasat la Mănăstirea Frumoasa, la invitația Maicii Starețe, Egumena BENEDICTA (Mura).

Aici, Înaltpreasfinția Sa a avut o discuție duhovnicească cu obștea Sfintei Mănăstiri Frumoasa, ascultând întrebările viețuitoarelor, oferind învățături și sfaturi părintești, folositoare unei viețuiri monahale.

După aceasta, Înaltpreasfinției Sale, i-a fost raportat procesul lucrărilor de renovare, care se efectuează în prezent în acest complex monahal.

Cu acest prilej Ierarhul a binecuvântat lucrările care se vor începe de mâine, cu instalarea noului iconostas, în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”, a acestei mănăstiri.

Totodată Ierarhul a binecuvântat și începerea lucrărilor ce se vor efectua la trapeza de iarnă din incinta mănăstirii.

La finalul vizitei pastorale, Chiriarhul a apreciat osteneala și strădania Maicii Starețe și a întregii obști, ce o depun pentru înfrumusețarea și prosperarea duhovnicească și materială a acestei vetre monahale.