In ziua praznuirii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ,Preasfintitul Petru ,Episcop de Ungheni si Nisporeni ,a oficiat Sfanta Liturghie la miezul noptii in catedrala Sf.Apostoli Petru si Pavel de la manastirea Hincu

12 iulie 2019, când Biserica Ortodoxă face pomenire Sfinților Slăviților Apostoli Petru și Pavel, Preasfintitul Petru ,Episcop de Ungheni si Nisporeni ,a oficiat Sfanta Liturghie la miezul noptii in catedrala Sf.Petru si Pavel de la Manastirea “Cuvioasa Parascheva”, Hîncu.

“Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în aceeași zi deoarece amândoi s-au săvârșit la Roma, din porunca împaratului Nero, Petru fiind răstignit cu capul in jos, iar lui Pavel tăindu-i-se capul. Moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse âmpreună. Tradiția a consemnat ziua de 12 iulie ca dată a martirajului Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Cercetarile mai noi au stabilit cu o anume precizie ca Sf. Ap. Petru a fost răstignit în anul 64, iar Sf. Ap.  Pavel a fost decapitat în anul 67. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt autori de epistole incluse de Biserica între textele canonice ale Noului Testament.”