În ziua Praznicului Împărătesc, Botezul Domnului, Preasfințitul Episcop PETRU, a oficiat Sfânta Liturghie și Agheasma Mare la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

19 ianuarie 2020. Când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și Agheasma Mare la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

În această zi credincioşii ortodocşi prăznuiesc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, sărbatoarea numită şi Epifania sau Dumnezeiasca Arătare. Praznicul reprezintă reactualizarea momentului în care Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, la 30 de ani, vine la Iordan, şi se botează cu botezul pocăinţei – de la Ioan -, El Cel fără de păcat, asumînd păcatele întregii omeniri, pe care le va răscumpăra prin scump sîngele Său, pe Golgota.

În acest Mare Praznic, Preasfinţitul PETRU, însoţit de soborul Preoților Slujitori ai Catedralei, a săvârşit Liturghia praznicală, de ziua Sfintei Sărbători, în mijlocul credincioșilor veniți la Slujba Bobotezei.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni însoţit de soborul preoţilor slujitori ai catedralei împreună cu cetile de credincioşi, în  mod organizat sau deplasat în procesiune la Fântâna de pe teritoriul sfintei Catedrale, unde a oficiat Sfinţirea cea Mare a Apei.

Slujba Aghezmei celei Mari a fost săvârşită cu un fast deosebit prin imnografia şi atmosfera sărbătorii, iar mulţimea de creştini prezenţi la această slujbă au aşteptat cu nerăbdare să guste din acea apă sfinţită şi să fie stropiţi de însuşi Preasfinţia Sa.