În ziua împlinirii a 52 de ani de viață Preasfințitul Episcop PETRU a slujit împreună cu Preasfințitul IOAN în parohia din satul Ciutulești cu hramul „Sf. Mc. Dimitrie” raionul Florești.

Marți, 29 octombrie 2019, cînd Biserica Ortodoxă, prăznuiește pe Sfîntul Longhin sutașul, în ziua când Chiriarhul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Preasfințitul Episcop PETRU împlinește frumoasa vârstă de 52 ani de viață a liturghisit, cu binecuvântarea Înaltreasfințitului Mitropolit VLADIMIR și la invitația părintelui paroh Samon ȚÂMBALIUC, în parohia „Sf. Mc Dimitrie” din satul Ciutulești, raionul Florești, împreună cu Preasfințitul IOAN Episcop de Soroca.

În dimineața zilei, Ierarhii au fost întâmpinați călduros de părintele Protopop, părintele paroh, soborul de preoți și candidatul la hirotonie în treapta de diacon, tânărul Pangratie ȚĂRUȘ.

Anticipat Sfintei Liturghii, candidatul la hirotonie în treapta de diacon, a fost trecut prin toate treptele clerului inferior după care a urmat Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba solemnă  de astăzi ghidată  de cei doi Ierarhi, a adunat un impunător sobor de preoți și diaconi printre care amintim pe Protoiereul Ioan ZÂMBRIANU, protopopul circumscripției Florești, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretar al Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, Protoiereul Adrian COTELEA, Secretar al Eparhiei de Edineț și Briceni și Arhimandritul KIRIL (Braguța) Starețul mănăstirii Hârjauca, iar răspunsul la strana a fost oferit de renumitul cor de preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

După citirea pericopei evanghelice Preasfințitul Episcop PETRU, a ținut un cuvînt de învățătură relatând și crâmpee din viața Sfântului Longhin sutașul.

La finele canonului euharistic candidatul la hirotonie, a fost hirotonit în treapta de diacon.

La final Preasfințitul Episcop IOAN împreună cu numeroși clerici și un grup de mireni au adresat Episcopului PETRU, felicitări,  urări de bine, de sănătate și multă putere pentru păstorirea turmei încredințate. Tot aici ctitori și mai mulți binefăcători ai sfântului locaș în frunte cu domnul primar au fost decorați cu distincții bisericești.

A urmat panahida de obște pentru cei adormiți la mormântul vrednicului de pomenire protoiereului Ioan ȚĂRUȘ fost paroh a acestei biserici.