În Duminica după Nașterea Domnului, Preasfințitul PETRU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 10 ianuarie 2021, în Duminica după Naşterea Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale, dar și câțiva preoți din România, veniți în ospeție, în frunte cu Protosinghelul IOAN (Danci), starețul schitului „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Valea Lupului, jud. Argeș .

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor, în deosebi a celor afectați de virusul COVID-19.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale, condus excepțional de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

După citirea Sfinei Evanghelii, care relatează despre fuga în Egipt a pruncului Iisus, Ierarhul a ținut un frumos și consistent cuvânt predicatorial, vorbind despre necesitatea de a ține creștinește Sfintele Sărbători, explicând totodată și mesajul evanghelic.

La final, Preasfinția Sa a adresat felicitări, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți.

După aceasta, Preasfinția Sa, a oferit oaspeților prezenți, înalta Distincție Eparhială „Cuvioasa Parascheva”, în semn de apreciere, pentru dragostea de a fi prezenți în Episcopia de Ungheni și Nisporeni și a lua parte la Sfânta Liturghie de astăzi.

La rândul lor, distinșii oaspeți, au adus sincere mulțumiri Preasfinției Sale pentru dragostea manifestată faţă de ei. Mai cu seamă, Părintele Iconom Stavrofor, Viorel-Daniel PASMANGIU, paroh al bisericii „Sf. Proroc Ilie” din or. Techirgheol, jud. Constanța şi Inspector Patriarhal, în numele preoților prezenți din România, a ținut să exprime gratitudine și recunoștință față de Preasfințitul PETRU, pentru deosebita, călduroasa și părinteasca primire, dar și pentru onorabilele Distincții Eparhiale ce le-au fost oferite generos de către Preasafinţitul PETRU.

La sfârșit, grupul de preoți prezenți, au cântat câteva colinde, prin care au transmis mesajul evanghelic al Nașterii Domnului.