În duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 24 ianuarie 2021, în Duminica după Botezul Domnului și în ziua pomenirii Preacuviosului Teodosie cel Mare, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a liturghisit în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh, a coliturghisit slujitorii Catedralei, în prezența creştinilor veniţi la rugăciune.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni către Milostivul Dumnezeu, pentru sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor, dar și pentru dobândirea ajutorului Divin, în înfăptuirea faptelor mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfinţia Sa, a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor mesajul pericopei evanghelice (Mt. 4, 12-17). În cadrul predicii Ierarhul a specificat: „Pericopa evanghelică de astăzi constituie începutul propovăduirii şi misiunii Domnului. De la Iordan, unde a fost botezat de către Ioan, Domnul Se desparte de Înaintemergătorul Său. Acela rămâne să propovăduiască în continuare botezul pocăinţei şi să pregătească poporul pentru primirea învăţăturii celei noi, iar Hristos, potrivit textului evanghelic citit ieri la sfânta liturghie, S-a retras în pustie să Se ,,pregătească” pentru marea misiune mântuitoare…

De azi putem spune ca au trecut sărbătorile, dar Sărbătoarea ne stă mereu înainte. Căci ce altceva este Biserica și viața creștinului, dacă nu o trecere din sărbătoare în sărbătoare, din slava unei sărbători în slava altei sărbători, până în ziua în care ne este dat să ne împărtășim „mai cu adevărat“ de slava cea veșnică. Cu aspra condiție că din Sărbătoare să nu facem sărbătorire, diminuând bucuria slujirii lui Dumnezeu cu slujirea pântecului sau a altor patimi, atât de exacerbate de conștiința moderna a sărbătorii.

Îndată după aceste sărbători, Sfinții care au alcătuit ritmul liturgic al Bisericii au rânduit o Duminica pe care o numim „de după Botezul Domnului” cea în care ne aflăm astăzi…”. (Creștin ortodox. ro)

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

La final, Preasfințitul PETRU, a felicitat credincioșii cu Sfânta Duminică, urându-le o săptămână binecuvântată și rodnică în fapte bune.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni