În duminica a IV-a a Postului Mare, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie în curtea catedralei episcopale din mun. Ungheni

Astăzi, 29 martie 2020, în Duminica a IV a Postului Mare, închinată Cuviosului Părinte Ioan Scărarul, născut în jurul anului 579 şi adormit întru Domnul în anul 649. A intrat în mănăstirea din muntele Sinai la vârsta de 16 ani. Până la acea vârstă dobândise o pregătire solidă în toate ştiinţele acelei vremi, fapt care ar indica provenienţa sa dintr-o familie înstărită.

Aleasa sa pregătire în ştiinţele vremii i-a adus numele de Ioan Scolasticul, iar vieţuirea în Muntele Sinai, numele de Ioan Sinaitul. Acum însă este cunoscut sub numele de Ioan Scărarul, datorită cărţii Scara dumnezeiescului urcuş, pe care a scris-o către sfârşitul vieţii sale.

În ziua acestei mari sărbători, Preasfinţitul PETRUEpiscop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale “Sf. Bnc.  Cnz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În timpul sfintei Liturghii au fost rostite cereri și rugăciuni speciale pentru boli molipsitoare și au fost pomeniți de însuși Preasfinția Sa, toți cei care au transmis lista cu prenumele apropiaților pentru a fi pomenite la Sfânta Liturghie, potrivit apelului Preasfințitului Episcop PETRU de pe site-ul eparhial și pe rețelele de socializare. Toți cei care au trimis mesaje pe adresa de email a episcopiei de Ungheni și Nisporeni și pe facebook au fost pomeniți în rugăciune. Ierarhul s-a rugat astăzi cu durere în suflet pentru toți creștiinii care au fost nevoiți să se roage în afara zidului catedralei ascunși după pietre și prin colțuri. 

Tot astăzi, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop PETRU, s-au luat toate măsurile de protecție pentru enoriașii sfintei catedrale.

Aducem mulțumiri Domnului Iurie și Doamnei Rodica TOMA, care au jertfit concentrat de cătină pentru creștinii catedalei pentru întărirea  imunității și care a fost împărțit la toți credincioșii.