În a treia zi după Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Episcop PETRU a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frumoasa

Joi, 9 ianuarie 2020, în a treia zi după Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos cînd întreaga Biserică Ortodoxă sărbătoreşte pe Sfântul Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie la Mănăstirea Frumoasa, raionul Călărași.

În dimineaţa acestei zile de sărbătoare Ierarhul, a fost întâmpinat de către Stareța mănăstirii, Egumena BENEDICTA (Mura) și Arhimandritul KIRIL (Braguța), Președintele Sectorului, Eparhial, Mănăstiri și viață Monahală, dimpreună cu un sobor de preoţi, obştea monahală şi mai mulți ctitori și Închinători ai mănăstirii. Pentru a mărturisi bucuria tainică a Sărbătorii Naşterii Domnului, spre mănăstirea Frumoasa şi-au îndreptat paşii mai mulți preoţi care au dorit a coliturghisi alături de Preasfinţitul Episcop PETRU.

În timpul vohodului mic mai mulți preoți ai episcopiei de Ungheni și Nisporeni au fost decorați cu înalte distincții bisericești pentru merite deosebite.

Sfinţii Părinţi au rânduit sărbătorirea  Sfântul Arhidiacon Ştefan în această zi pentru a ne arăta o pedagogie divină,  pe care o descoperim din condacul sărbătorii: “Stăpânul nostru ieri a venit la noi cu trup, iară astăzi sluga Lui a ieşit cu totul din trup; ieri Împăratul nostru S-a născut cu trup, astăzi sluga cu pietre este ucisă; că pentru Dânsul se și sfârșește întâiul mucenic și dumnezeiescul Ștefan.”

La această sinaxă euharistică, alături de Preasfinţia Sa, au coliturghisit Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Preşedintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri şi Viaţă Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguţa), protopopii şi toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre.

După Sfînta Liturghie a fost oficiat un Te Deum de sănătate la finele căruia mai mulți ctitori ai mănăstirii au primit din parte Ciriarhului Diplome Arhierești și Medalii Eparhiale, după care Preasfinţitul PETRU, la final a vorbit celor prezenţi despre darul păcii adus pe pământ de către Hristos Împăratul păcii.

La final Preasfinția Sa, a înmânat cadouri tuturor slujitorilor prezenți și cucoanelor preotese după care a primit mai multe cete de colindători.