Hrană caldă pentru refugiații din Ucraina, la Punctul Vamal Sculeni

Duminică, 27 februarie, 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Sculeni, r. Ungheni și Protopop al bisericilor din Raionul Ungheni, a înfăptuit un act caritabil foarte necesar.

Acest act a constat în oferirea unei mese calde, (un prânz), refugiaților din Ucraina care tranzitau țara noastră prin Punctul Vamal Sculeni.

Acest act generos și de mare necesitate este o împlinire a cuvântului evanghelic spus de Hristos: „ …flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; …străin am fost și M-ați primit… ” (Mat.25, 31-46).

În contextul situației date, și ca urmare a îndemnului evanghelic amintit, Părintele Protopop, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, va mai oferi asemenea mese calde.

De aceea, Sfinția Sa, a îndemnat enoriași din parohiei să ofere produse alimentare pentru a pregăti în continuare mese calde, la Cantina Socială din cadrul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Sculeni, ce activează prin strădania Părintelui Protopop.

Menționăm și faptul că Prot. Bartolomeu a mulțumim  voluntarilor Tatiana PODLESNOVA, Olga PAVLOVA, Ina GRANCIUC, Maria CALIN și membrilor JCI, care s-au implicat în înfăptuirea actului caritabil amintit.