Generoase acte caritabile înfăptuite de parohia „Nașterea Maicii Domnului” din s. Buțeni, r. Hîncești, în colaborare cu asociații filantropice

Recent, cu binecuvântarea şi îndemnul Înaltpreasfinţitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din s. Buțeni, r. Hîncești, au fost înfăptuite câteva activităţi filantropice.

Aceste activităţi, înfăptuite de Părintele Paroh, Prot. Vasile PREPELIȚĂ, însumează: Repartizarea de haine, dulciuri și diverse daruri, produse alimentare, jucării, produse igienice și alte daruri și bunuri.

Menționăm și faptul că Prot. Vasile PREPELIȚĂ, așa cum procedează de mai mulți, în preajma Nașterii Domnului, demarează campania „Darul tău pentru Pruncul Hristos” în cadrul căreia se colectează diferite bunuri: dulciuri, haine și alte daruri, care vor fi împărțite corespunzător atât copiilor, dar și persoanelor nevoiașe și cu posibilități materiale reduse.

Menţionăm că Prot. Vasile PREPELIȚĂ, parohul comunităţii amintite, prin strădania sa şi ajutat de oameni mărinimoşi, înfătuieşte constant şi pilduitor, cu generozitate şi conştiinciozitate pastorală, multiple activităţi, sociale, culturale și educaționale, prin care îşi arată dragostea şi interesul sporit de a fi aproape de copiii şi tinerii comunităţii parohiale, care constituie în sine viitorii credincioşi activi ai bisericii, dar şi cetăţenii responsabili ai societăţii.

Tocmai de aceea, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în cadrul Adunării generale a preoților ce a avut loc pe 22 decembrie, 2022, i-a oferit Prot. Vasile PREPELIȚĂ, Medalia Eparhială „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevski”, gr. I, în semn de apreciere și recunoștință pentru prodigioasa activitate pastoral-misionară, educațională și socială pe care o înfăptuiește în cuprinsul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din s. Buțeni, r. Hîncești.