(Foto/Video) Slujbă praznicală la Odessa. Înaltpreasfințitul Agafanghel, Mitropolit de Odessa și Ismail și-a sărbătorit Ocrotitorul Ceresc

Miercuri, 5 februarie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Mucenic Agafanghel, la invitația Înaltpreasfințitului AGAFANGHEL, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat în oraşul Odessa pentru a participa la Liturghia Praznicală în cinstea Ocrotitorului Ceresc al Chiriarhului locului Înaltpreasfinţitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa şi Ismail.

În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întâlnit de studenții moldoveni care își fac studiile în Seminarul Teologic din Odessa. Preasfinția Sa, a discutat cu ei și le-a acordat câte un mic ajutor financiar pentru fiecare în parte.

Anticipat Sfintei Liturghii Ierarhul sa rugat în cimitirul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Odessa pentru sufletele viețuitorilor care odihnesc aici și pe care Vlădica i-a cunoscut personal.

Alături de omagiatul zilei Înaltpreasfinţitul AGAFANGHEL, au luat parte un sobor de Ierarhi, Rectorul Seminarului Teologic din Odessa – Arhimandritul SERAFIM, clerici din cuprinsul mitropoliei, cadrele didactice şi elevii Şcolii Teologice din Odessa.