FOTO și VIDEO Sfânta Liturghie și sfințirea mică a apei, de Izvorul Tămăduirii, săvârșite la Mănăstirea Hîncu

Vineri, 29 aprilie 2022, când este cinstită Icoana Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” – Hîncu.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, de soborul slujitorilor, de obștea mănăstirii și credincioșii prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au coliturghisit slujitorii Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală, Arhim. PAVEL (Tabacari), Duhovnicul Sfintei Mănăstiri Hîncu, Arhim. SPIRIDON (Marin), Starețul Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț, Arhim. SPIRIDON (Jalbă), Starețul Sfintei Mănăstiri Veverița, dar și alți slujitori.

În timpul Sfintei Liturghii, oficiate în biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, aflată la subsolul Catedralei „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Ierarhul, slujitori și credincioșii  prezenți, au înălțat rugăciuni de sănătate sufletească și trupească, pentru toți cei aflați în momente de boală și suferință, fiind cinstească și Maica Domnului, cearându-i-se ajutorul în momentele de boală.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a săvârșit, așa cum prevede rânduiala tipiconală, sfințirea apei mici, folositoare pentru momentele de boală.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre istoria acestei sărbători, explicând totodată și importanța slujbei de astăzi și a sfintei aghesmei, care a fost făcută astăzi.

După aceasta Ierarhul a felicitat obștea mănăstirii, dar și pe toți credincioșii prezenți, cu sfintele Sărbători Pascale.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțanu)

Video: Protod. Victor ROTARI și ipod. Cătălin Diaconu