Focul haric a fost adus în Episcopia noastră și a fost întâmpinat la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

În ajunul marelui praznic al Paștelui, 18 aprilie 2020,  Preasfințitul PETRUEpiscop de Ungheni și Nisporeni, a întâmpinat Sfânta Lumină la aeroportul internațional Chișinău după care a adus-o clerului și credincioșilor din cuprinsul Eparhiei noastre.

Ierarhul a efectuat câteva opriri pentru a împărți Focul Haric tuturor protopopiatelor din cadrul episcopiei noastre: la ieșirea din orașul Chișinău, a împărțit flacăra părinților protopopi ai circumscripțiilor Călărași și Hâncești, la mănăstirea Hâncu, în orașul Nisporeni, pentru toți clericii protopopiatului și mănăstirilor din raion și deja la Ungheni la Catedrala Episcopală Sf. BncKnz. Alexandru Nevski.

Aici Preasfinția Sa și Flacăra Sfântă a fost așteptată de preoții din protopopiatul Ungheni, slujitorii catedralei și clerici ai mănăstirilor din raionul Ungheni.

Preasfințitul PETRU a împărțit tuturor Sfânta Lumină pentru a fi dusă în parohiile din cuprinsul Episcopiei, dimpreună cu felicitările părintești ale Preasfinției Sale adresate tuturor Dreptmăritorilor creștini și cu salutul biruitor:

Hristos a Înviat!