Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Corală “Sărbătoarea Corului”, ediția II

Sâmbătă, 18 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a participat la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Corală “Sărbătoarea Corului”, ediția II, organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, la Universitatea de Stat “Alecu Russo” din orașul Bălți, unde au obținut LOCUL I iar din partea membrilor juriului doamna Dirijor Irina Vizitiu a primit o “Diplomă de EXCELENȚĂ  pentru originalitatea aranjamentului creațiilor corale interpretate în cadrul Concursului”.

Concursul a debutat cu o paradă a colectivelor spre Centrul orașului Bălți pentru a depune flori la monumentul Sfântului Ștefan cel Mare iar apoi, cu prezentarea lucrărilor propriu-zise.

La Concurs au participat următoarele Colective:

 1. “Ecouri sonore”, școala de arte “C. Porumbescu”, dirijor- Natalia Grușca, or. Bălți
 2. Școala de muzică I.P.L.T “M. Eminescu”, dirijor- Margarita Bîrgău
 3. “Jeunesses”, Liceul de Arte “Gheorghe Tatarescu”, dirijor-Simona Safta, Focșani, România
 4. “Fantezie”, școala de Arte, dirijor Grab Olga, Glodeni.
 5. “Sincopa”, Liceul Teoretic “Ion Creangă”, dirijor Ina Panfil, Florești
 6. “Cantabile”, Liceul teoretic “Ioan Slavici”, dirijor Andrei Igor Manovici; Vrancea, România
 7. “Armonia”, Direcția Cultură Florești, dirijor Maria Vizitiu
 8. “Promini”, Școala de muzică nr.7, Odessa, dirijor Natalia Savenco
 9. Ansamblul folcloric “Flori de măr”, Glodeni, conducător- Buga Ion-Petru
 10. Ansamblul “Logos”, Sângerei, dirijor- Ala Zubatîi
 11. Grup vocal Universitatea Pedagogică de stat “Ion Creangă”, Chișinău, dirijor- Duminică Cristina.

Membrii juriului au fost:

 1. Serghey Savenko (Odessa, Ukraina)- dirijor de cor, persoană publică.
 2. George Dumitriu (România)- conferențiar Universitar,doctor, cadru didactic titular la Catedra de dirijat cor academic al Universității de Arte “George Enescu”, Iași.
 3. Eugenia Bondari (Ucraina)- conferențiar Universitar, doctor în studiul Artelor. Membru al juriului a numeroase concursuri internaționale.
 4. Elena Marian (Moldova)- Președintele Asociației Muzical-Coral din Moldova, Președinte a Festivalului “A ruginit frunza din vii”, “Colinde, Colinde”, “Hora Primăverii”, dirijor al corului “Cantabile”, ASEM.
 5. Ana Djulai (Odessa, Ukraina)- maestru Emerit în arte al Ucrainei, doctor în științe filosofice, profesor la catedra de operă.
 6. Svetlana Postolachi (Moldova)- lector universitar la Catedra AEA, Facultatea ȘEPA a Universității “Alecu Russo din Bălți, dirijorul corului “Gaudiamus”. Membru al juriului a numeroase Concursuri naționale și internaționale. Președintele Festivalului “Sărbătoarea Corului”.

Mulțumim Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni pentru susținere precum și organizatorilor Festivalului-Concurs, în persoana Distinsei Doamnei Svetlana Postolachi.