FELICITAREA PRESFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, ADRESATĂ PREOTESEI LARISA GAJIM, CU PRILEJUL ÎMPLINIIRII A 50 DE ANI DE VIAȚĂ

Distinsă Cucoană Preoteasă Larisa GAJIM,

Iată din Mila lui Dumnezeu, ,,Care pe toate le ține în Viață”, ați ajuns la frumoasa vîrstă de 50 de ani, de viață pămîntească.

Cu acest deosebit și inedit prilej, Vă aduc sincere și cordiale felicitări, urări de tot binele, doriri de pace, sănătate, bucurie și Har de la Domnul!

Anii pe care îi aveți, sunt caracterizați frumos, de o misiune continuuă,hristocentrică, deoarece manifestați multă dragoste către Dumnezeu, iar această dragoste creștină, (gr. agapis), învață omul să iubească adevărat și familia, și apropiații și pe tot poporul.

În calitate de Preoteasă, sunteți mereu alături de Preot, întru slava Sfintei Biserici Ortodoxe, fiind un sprijin și un ajutor pentru părintele! În nobila misiune de a fi Mamă corectă, ,,vă încărcați de har, prin grija față de copii”, după cuvintele Sf. Paisie Aghioritul. Iar numele de creștină, adică de ,,următoare a lui Hristos”, este ca o cunună peste toate acțiunile pe care le faceți. ,,Având o singură armă: dragostea lui Hristos, o singură țintă: mântuirea și Împărăţia Lui, un singur steag: Crucea și Jertfa Sa, creștinii dintâi, ei, cei foarte puțini și străini, dar călăuziţi de porunca și puterea lui Hristos, au îndrăznit să meargă să cucerească lumea pentru Dumnezeu; – şi au cucerit-o!” (Poetul Traian Dorz)

Vă cunosc de mult timp și aceasta îmi oferă dreptul să afirm că, meritele Dvs, în parohie și în familie, sunt valoroaseși constructive, fundamentate pe credință, iubire, corectitudine, disciplină și altruism.

Mult stimată Cucoană Preoteasă Larisa, Vă dorim ca și în continuare, să rămîneți o fiică fidelă Bisericii lui Hristos, plină de milostivire și dăruire, întru slava Sfintei Treimi, viețuind în pace și liniște sufletească, alături de toți cei dragi și de cei care vă înconjoară, întru mulți și fericiți ani!

 

Cu părintească dragoste,

+ PETRU,

EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI