Excursie organizată de ÎPS Arhiepiscop PETRU, pentru Corul de copii al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni

Miercuri, 25 august 2021, membrii Corului de copii al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, s-au bucurat de o excursie frumoasă, organizată și sponsorizată de Înalptreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni.

Astfel, în dimineața zilei, după ce respectivii copii au luat parte la Slujba Acatistului Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț, fiind binecuvântați de Ierarh, pentru a avea o excursie fără primejdii, au cântat la Sfânta Liturghie, apoi au primit Sfânta Împărtășanie, după care au plecat în respectiva excursie.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale și cu învoirea părinților copiilor, Protodiaconul Victor ROTARI și Preoteasa Liliana ROTARI, conducătoarea Corului de copii, au fost responsabilii de efectuarea acestei excursii, care va fi una memorabilă pentru copiii respectivi.

În această excursie, copiii mai întâi au vizitat Mănăstirea Vărzărești și Mănăstirea Hîncu, după care au avut parte de distracții la parcul Orheiland din mun. Orhei.

La întoarcere copiii au trecut prin satul de baștină a Înaltpreasfinției Sale, Lupa Rece, r. Strășeni. Apoi au trecut pe la Mănăstirea Hîrbovăț, unde s-au închinat  la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și au ascultat un cuvânt de învățătură și istoric de la Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Starețul acestui așezământ monahal, care i-a și ospătat cu generozitate.

Menționăm că, pentru bucuria de care au avut parte, copiii au mulțumit cu sinceritate copilărească Înaltpreasfinției Sale.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni