Episcopia de Ungheni și Nisporeni alături de persoane aflate în dificultate

„Cel ce gândește la Dumnezeu cinstește pe orice om, află ajutor de la orice om prin voința ascunsă a lui Dumnezeu. Iar cel ce întinde brațul său spre ajutorul aproapelui primește brațul lui Dumnezeu în ajutorul său.”

Sf. Isaac Sirul

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,Președintele Sectorului eparhial ,,Caritate și Fapte Bune”, în data de 26 martie, a.c, mai multe familii din cuprinsul eparhiei, au benefeciat de un ajutor social.

Ne aflăm în perioada Postului Mare și știm că este necesarsă adăugăm postului: rugăciune și milostenie, aripile sufletului. Totodată, amintim că în această perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova, este declarată stare de urgență națională.

În acest context, cu binecuvântarea Ierarhului, protodiaconul Victor ROTARI, vicepreședintele Sectorului eparhial ,,Caritate și Fapte Bune”, împreună cu ipod. Ioan GAJIM, președintele Sectorului eparhial ,,Activitate Pastorală pentru Tineret”, s-au deplasat în satul Cîrnești, r. Nisporeni. Aici au fost întâmpinați de preotul Andrei GUȚU, parohul bisericii ,,Acoperemântul Maicii Domnului” din localitate, care ia condus spe casele unde locuiesc familii social-vulnerabile, pentru a li se face un act caritabil.

Pachetul social conține produse de primă necesitate și este dăruit din fondul milosteniei al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, care este întreținut de preoții eparhiei. Din acest fond, se fac periodic milostenii, familiilor și persoanelor aflate  în situații de risc.

În pachet au fost puse:

 1. Hrișcă – 2 kg;
 2. Fulgi de ovăs – 800 gr;
 3. Mălai – 2 kg;
 4. Făină de grâu – 2 kg;
 5. Mazăre – 3 kg;
 6. Griș – 2 kg;
 7. Crupe de grâu – 2 kg;
 8. Paste făinoase – 3 kg;
 9. Sare – 1 kg;
 10. Zahăr – 2 kg;
 11. Orez – 2 kg;
 12. Ulei – 2 l;
 13. Pateu vegetal – 300 g;
 14. Pastă de tomate – 720 g;
 15. Condimente legume – 150 g;
 16. Maioneză de post – 320 g;
 17. Margarină – 500 g;
 18. Halva – 400 g;
 19. Biscuiți de ovăs – 1 kg;
 20. Biscuiți turte dulci – 1 kg;
 21. Dulciuri – 1, 8 kg.

De asemenea, oameni de bună credință, au adus haine: pentru bărbați, femei și copii. Hainele, pentru sezoanele primăvară-toamnă, s-au dovedit a fi foarte binevenite pentru persoanele care le-au primit.

Aducem mulțumiri tuturor preoților care au contribuit la această faptă de milostenie și oamenilor care au făcut donație de îmbrăcăminte.

Dragi creștini, Biserica, vine cu îndemn către Dvs: să ne ajutăm unii pe alții! „Sfânta Biserică se roagă ca toate acestea (bunurile pământeşti) să ne fie dăruite de Domnul Dumnezeu, şi deşi necazurile, strâmtorările şi feluritele nevoi sunt nelipsite din viaţa noastră de pe pământ, totuşi Domnul Dumnezeu nici nu a dorit şi nici nu doreşte ca noi să avem parte doar de necazuri şi împotriviri. De aceea, El ne porunceşte prin Apostolii Săi: „Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Galateni 6, 2).”Sf. Serafim de Sarov