Donație de Cărți de Rugăciuni din Iași, România, pentru elevii Gimnaziului Todirești

Luni, 13 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Petru, Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni a venit în fața elevilor din Gimnaziul Todirești, pentru a aduce bucurie pe chipurile lor și a-i îndemna să împlinească cuvintele Sf. Ap. Pavel: ,,Rugați-vă neîncetat” (1 Tesaloniceni 5, 17).

În cadrul Întâlnirii la Ora de Religie cu clasele a V-a și a VI-a, le-am vorbit elevilor despre Virtuțile Morale ca: Înțelepciunea, Smerenia, Sinceritatea, Cumpătarea, Răbdarea, Stăruința în bine, Blândețea, Pacea, Prietenia, Iertarea ș.a.

Totodată, la această lecție am venit cu un mic cadou din partea unor tineri creștini din Iași, România: câte o Carte de Rugăciuni pentru fiecare elev, potrivit vârstei și clasei în care este elevul.

Sf. Ioan Gură de Aur spunea cândva că: ,,Rugăciunea este pentru creștin ce este zidul pentru cetate, spada pentru oștean, portul în timpul furtunii, bastonul pentru cei ce șchioapătă. Iar dacă în Rai orice lucru creștea mulțumită unui abundent izvor de apă, în viața spirituală acest izvor care irigă și face să crească virtutea este tocmai rugăciunea”.

Ne gândim că, în urma celor spuse de Sf. Ioan Gură de Aur, această donație de Cărți nu putea veni într-un moment mai oportun decât acesta, când potrivit planului de lecții, am vorbit despre importanța Virtuților în viața creștinului și întărirea în ele prin Rugăciune.

Bunul Dumnezeu să lumineze mințile și viețile acestor elevi pentru a împlini poruncile lui Dumnezeu și pentru a-L iubi pe El prin Rugăciune iar pe aproapele prin fapte bune!