Donaţie de carte pentru Biblioteca Publică „D. Cantemir” din Mun. Ungheni

Miercuri, 29 decembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Prot. Ştefan RÎMBU, Preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale şi colaborator al Centrului Eparhial a făcut o donaţie de 15 seturi de carte Bibliotecii Publice „D. Cantemir” din Mun. Ungheni.

Această generoasă donaţie de carte, cuprinde în jur de 150 cărți, cu lucrări deosebite ale scriitorilor clasici din literatura universală, traduse în limba română.

Această donație de carte s-a făcut și ca urmare a faptului că între Biblioteca Publică „D. Cantemir” din Mun. Ungheni și Episcopia de Ungheni și Nisporeni există o colaborare, consolidată pe înfăptuirea unor activități culturale și educaționale cu tentă morală și spirituală.

Dna Nadejda MIHAI, Directorul Biblioteca Publică „D. Cantemir” din Mun. Ungheni, primind această donaţie de carte, care îşi va găsi loc pe rafturile bibliotecii, a mărturisit că este plăcut surprinsă şi încântată de acest gest de sorginte cultural şi educaţional parvenit din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prin Sectorul Eparhial Relații Culturale.

De aceea, Dna Director, a ţinut să transmit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, atât personal, cât şi din numele întregii instituţii, sincere mulţumiri şi recunoştinţă profundă, pentru această donaţie de carte.

Totodată, Prot. Ştefan RÎMBU a întreținut o discuție constructivă cu Dna Director, Nadejda MIHAI, în care a prezentat unele proiecte din programul de activitate pe anul 2022, al Sectorul Eparhial Relații Culturale, care vor putea fi înfăptuite prin colaborare.

La rândul său, Prot. Ștefan a adus sincere mulțumiri instituției date, pentru colaborare și deschidere, spre înfăptuirea în comun a unor activități de sorginte cultural, spiritul și educațional.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni