Diverse activități ale Sectorului Eparhial Relații Culturale

Vineri,1 septembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcopul de Ungheni şi Nisporeni, preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale, prot. Ştefan RÎMBU, a luat parte la careul de deschidere a anului de învăţământ la şcoala primară ,,Spiridon Vangheli”, mun. Ungheni. În cuvântul oferit, prot. Ştefan a transmis elevilor şi profesorilor mesajul de felicitare, de urări de bine şi de binecuvântare al Preasfinţitului Episcop PETRU, pentru noul an de învăţământ. După aceasta a citit rugăciunia de binecuvântare a anului de învăţământ, i-a stropit în semn de binecuvîntare pe elevi și profesori cu agheasmă. La careul solemn de deschidere au luat parte Dnl Alexandru AMBROS, primarul municipiului Ungheni, reprezentanţi din partea inspectoratului de poliție și a situațiilor excepționale. La final directoarea şcolii primare ,,S. Vangheli”, Dna Anastasia ALEXA, a mulţumit Episcopiei pentru colaborare şi participare.

Tot în această zi, prot. Ștefan, la invitația doamnei Emilia CUCURUZAC, directoarea grădiniței nr. 10 ,,Guguță” din mun. Ungheni, a fost în incinta grădiniței menționate, pentru a săvârși un Te Deum de sănătate pentru copii și educatori și de a stropi cu agheazmă grupele unde se educă copiii. Prot. Ștefan a menționat importanța și rolul educatorilor în formarea copiilor, dorindu-le totodată atât educatoarelor cât și directoarei putere și ajutor, pentru a educa cu spor și cuviincios tinerele vlăstare. Dna Directoare Emilia Cucuruzac dimpreună cu întreg personalul a adus sincere mulțumiri Episcopiei de Ungheni și Nisporeni pentru aportul și grija ce-o are față de copii și-n general față de învățământ.

Tot în decursul acestui zile prot. Ștefan a fost prezentat la Biblioteca Publică ,,D. Cantemir„, mun. Ungheni, unde se desfășoară Festivalul Cărți și al Lecturii, cu un cuvânt de felicitare pentru organizatori dar și cei prezenți, menționând importanța cărții și lecturii atât pentru cei maturi cât mai cu seamă pentru cei tineri, în perspectiva devenirii oameni cultivați și intelectuali, dar și credincioși dornici de a citi cărți sfinte. În cadrul acestei măsuri culturale a fost elogiată opera și personalitate poetului-preot Alexei Mateevici, de la moartea căruia anul acesta se împlinesc 100 ani.