Discuții duhovnicești cu Egumena Mănăstirii Cuviosului Gherasim și sărutarea crucii purtate de acest sfânt

Sîmbătă, 24 iulie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dar și Stareții și Starețele din Eparhie, după ce s-au închinat la Sfintele moaște ale Cuviosului Gherasim și s-au rugat și-n peștera unde s-a nevoit acest Cuvios Părinte, au întreținut o discuție duhovnicească cu Egumena acestei Sfinte Mănăstirii.

În timpul acestor discuții, întrucât erau prezenți Stareții și Starețele din Eparhia noastră, au fost împărtășite în comun din experiențele monahale, duhovnicești și administrative, ale mănăstirilor din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, ascultând totodată, cu mult bucurie unele relatări ale Maicii Starețe despre buna orânduire a lucrurilor a acestei binecuvântate obști din Mănăstirea Cuviosului Gherasim.

După sufletească discuție purtată, prin bunăvoița Maicii Starețe de aici, Înaltpreasfinția Sa și însoțitorii, au avut parte de o altă mare binecuvântare, de a săruta Sfânta Cruce ce a purtat-o Cuviosului Gherasim și care în prezent răspândește o bună mireasmă.

La final, au fost aduse mulțumiri Maicii Egumene pentru primirea călduroasă și bunăvoința ce au avut-o de a prezenta frumoasa mănăstire și sfințeniile deosebite de aici.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)