Din activitatea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

Marți, 5 iunie 2018, în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni, Chirahul nostru și-a desfășurat activitatea sa arhipăstorească pe tot parcursul zilei. Printre clericii primiți astăzi în audiență a fost Protopopul circumscripției Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI.

Tot aztăzi, a avut loc întâlnirea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, președintele Comisiei Sinodale petru canonizarea sfinților Bisericii Ortodoxe din Moldova cu Egumena ELISAVETA (Vasilache), stareța mănăstirii ,,Sf. Ap. Petru și Pavel orașul Bender, secretarul Comisiei Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari pentru canonizarea sfinților.

În cadrul întâlnirii au fost discutate întrebările legate de dosarul Ieromonahului VICHENTIE (Chimitiuc) și a mamei sale Glicheria, care au fost propuși spre canonizare. La adunare a participat și persoane care au fost cunoscuți cu candidații sus-menționați.

Ieromonahul VICHENTIE și mama sa Glicheria au primit martiriul în chinuri groaznice, la data de 17 ianuarie 1957, în propria casă, din satul Taşlîc, raionul Grigoriopol.