Dezbatere Interconfesională pe tema Cultul Sfintelor Icoane

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Epicop de Ungheni și Nisporeni, la data de 16 februarie 2017, a avut loc o întâlnire de dezbatere interconfesională în comuna Buțeni, din raionul Hâncești.

La dezbatere au participat mai mulți pastori ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea printre care și pastorul dr. Andrei Moldovanu, președintele Uniunilor Bisericilor Adventiste din Republica Moldova și un membru de onoare al acestei biserici, sosit din Romania în Republica Moldova pentru evanghelizare. Tematica propusă cu acordul ambelor părți a fost: „CULTUL SFINTELOR ICOANE”.

Protoiereul Andrei Procopenco parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Buțeni, a găzduit întrunirea la care a fost invitat protoiereul Octavian Solomon cleric  al Bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Sărata-Galbenă, președintele Sectorului Eparhial, Antischismatic și Antisectar și profesor de sectologie al  Academiei de Teologie Ortodoxe din Chișinău.

Invitat a fost și preotul misionar Veaceaslav Bodarev membru al aceluiași sector sinodal care a luat parte activă la discuții.

Ținem să mulțumim pe această cale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova care a popus această dezbatere și celor ce au organizat-o și pastorilor coparticipanți la dezbatere – pastorului Andrei Moldovan, președintele cultului, pastorului Petru Sârbu și pastorului din comuna Buțeni, Budumac Nicolae.