Deschiderea taberei de zi ,,În pridvorul bisericii”, de la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni

 

Sîmbăta, 7 august, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Negrea din raionul Hîncești, a efectuat o vizită pastoral-misionară la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni.

Această vizită a fost prilejuită de începerea taberei de zi ,,În pridvorul bisericii” ce se desfășoară la această biserică din inițiativa și implicarea nemijlocită a energicului paroh, Prot. Petru CIOBANU.

După întâmpinare, Ierarhul a ținut în fața celor aproape 130 de elevi și tineri, o prelegere în care am specificat importanța, necesitatea și rolul unor asemenea tabere. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre îndatoriile creștine ale tinerilor, despre curajul de al mărturisi pe Hristos, despre bucuria de a se numi și a fi creștini în societatea de astăzi.

Totodată, Prot. Petru i-a prezentat Ierarhului programul și proiectele de activitate ce vor fi implementate.

După aceasta, Înaltpreasfințitul PETRU a împărțit tuturor copiilor înghețată și dulciuri.

La final, Ierarhul le-a dorit spor și ajutor, pentru a atinge obiectivele propuse pentru această tabără de zi, adresând cuvinte de înaltă apreciere parohiei date și tuturor organizatorilor, în frunte cu prot. Petru CIOBANU.

La rândul său, părintele organizator, dimpreună cu elevii și tinerii din tabără, au adus sincere mulțumiri Înaltpreasfinției Sale pentru prezență, daruri și cuvintele de mare folos.

Menționăm și faptul că această tabără de zi se organizează în parteneriat, biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” și Gimnaziu ,,Ștefan cel Mare” din or. Nisporeni, datorit frumoasei colaborări între parohul bisericii date, prot. Petru CIOBANU și Dna Eugenia NEGRU, Directorul instituției menționate.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)