De Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului În Biserică, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Grabnică Ascultătoare” din or. Călărași

Luni, 4 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Preasfințitul PETRUEpiscop de Ungheni și Nisporeni a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul în cinstea icoanei Maicii Domnului „Grabnică Ascultătoare” din or. Călărași

În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat călduros de Protopopul Circumscripției Călărași, Protoiereul Grigorie DODON, parohul bisericii, Protoiereul Rodion DASCĂL, soborul de preoți, candidatul la hirotonire în treapta de Diacon și mulțimea de copii și creștini care cu flori în mînă au așteptat venirea Ierarhului.

Sfînta Liturghie a fost săvîrşită într-o atmosferă de sărbătoare, Preasfinția Sa fiind înconjurat de un sobor ales de preoți şi diaconi printre care: Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Protopopul Circumscripției Călărași, Protoiereul Grigorie DODON, starețul Mănăstiri Hîrbovăț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), duhovnicul Mănăstirii „Sf. Gheorghe” din mun. Ungheni și alți preoți.

În timpul vohodului mic Parohul bisericii a fost decorat de către Chiriarh, cu dreptul de a purta Palița pentru activitatea sîrguincioasă în cadrul parohiei și munca depusă la renovarea acestui sfînt locaș.

Astăzi este începutul mântuirii noastre…” – cu aceste cuvinte a început cuvântul de învățătură Preasfinția Sa“Astăzi Fecioara Maria a fost adusă la Ierusalim, în biserica Domnului să se roage, să vorbească cu Dumnezeu și cu îngerii, să se îndumnezeiască, să se facă biserica vie a Duhului Sfânt, să se pregătească pentru a naște pe pamânt pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

  Se cuvine ca și noi să ne aflăm cât mai mult timp în biserică, aidoma Sfintei Fecioare. Să venim cât mai regulat în casa lui Dumnezeu, mai ales duminicile și sărbătorile. Să ascultăm cu evlavie sfintele slujbe, să ne învățăm a ierta și a duce o viață bineplăcută lui Dumnezeu.”

După canonul Euharistic Tînărul Andrei RUSU, a fost hirotonit în treapta de Diacon.

După rugăciunea “Tatăl nostru” creștinii care au primit dezlegare de la duhovnic s-au învrednicit de Trupul și Sângele Domnului prin Sfânta Împărtășanie.

La final a fost săvîrșit un Te Deum de mulțumire cu rugăciunile de sfințire a bisericii, iar la final ctitorii și binefăcătorii sfîntului lăcaș au primit Diplome Arhierești, după care Preasfințitul Episcop PETRU, a mulțumit parohului bisericii pantru munca pe care o depune la edificarea parohiei încredințate.