Cuvântul de mulțumire și recunoștință din parte Preoților din Protopopiatul Călărași, adresat Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, pentru tonele de făină oferite

Înaltpreasfinția Voastră,

Înaltpreasfințite Stăpâne,

Sfântul Ierarh Nectarie spunea că recunoștința și mulțumirea trebuie să fie atitudini sufletești nelipsite din viața oricărui creștin. Astfel, noi, Preoții Protopopiatului Călărași, dorim să ne exprimăm prin cuvânt sincera mulțumire și profunda recunoștință pentru purtarea de grijă ce o aveți față de noi și de credincioșii parohiilor noastre, prin acte concrete de ajutorare a celor aflați în lipsuri materiale.

Protopopiatul Călărași, ca și toate celelalte Protopopiate din cuprinsul Eparhie, a beneficiat de multe acte caritabile inițiate prin bunăvoința și purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Voastre.

Recent, în perioada sezonului rece, au fost împărțite multor familii nevoiașe câteva tone de cărbuni, care le-a fost mai mult decât necesar acei saci de cărbuni.

Iar de data aceasta, tot prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Voastre, au fost împărțiți corespunzător, conform listei întocmite de comun acord cu preoții din protopopiat, câteva tone de făină de primă calitate, pe care preoții din Protopopiatul Călărași le-au oferi familiilor nevoiașe. Or, acum, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale această făină este mai mult decât necesară, pentru coacerea produselor de panificație specifice acestei Sfinte Sărbători.

De aceea, Înaltpreasfințite Stăpâne PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, noi, Preoții Protopopiatului Călărași, Vă aducem mulțumirea noastră sufletească pentru toate darurile oferite parohienilor noștri, asigurându-Vă totodată de sincera noastră apreciere și ascultarea pe care v-o datorăm.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu ca să răsplătească dărnicia Înaltpreasfinției Voastre, dar și a oamenilor mărinimoși, care vă susțin să înfăptuiți generoase acte caritabile.

Al Înaltpreasfinției Voastre smerit ascultare,

Protoiereul Grigore DODON,

semnează ca Protopop în numele tuturor preoților din Circumscripția Călărași