Preasfințitul Episcop PETRU a luat parte la inaugurarea Congresului Mondial al Familiei la Chișinău

În perioada 14-16 septembrie 2018, capitala Republicii Moldova găzduiește Congresul Mondial al Familiilor care întrunește participanți din peste 50 de țări, personalităţi marcante din întreaga lume.

La inaugurarea Evenimentului, În incinta Palatului Republicii, au luat parte înalți demnitari de stat printre care și promotorul principal al evenimentului la noi în stat, Dn Igor DODON, Președintele Republicii Moldova. La acest congres au confirmat prezența peste 2000 de persoane, invitați din zeci de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, experți, reprezentanți ai societății civile, mediului academic.

De la eveniment nu au putut lipsi nici înalta ierarhie a Bisericii Orotdoxe din Moldova, printre care și Chiriarhul Episcopiei de Ungheni și Nsporeni, Preasfințitul Episcop PETRU. Tot aici au luat parte și reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei.

În cadrul congresului participanții vor pune în discuție cele mai actuale întrebări și dificultățile cu care se confruntă familia modernă, dar se vor propune și soluții care ar trebui dezvoltate pentru a depăși criza demografică la nivel mondial și în particular în Republica Moldova.