Conferință ,,Pretuiește Viața” în s. Sculeni, r. Ungheni

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, în incinta Liceului Teoretic Sculeni , r-ul .Ungheni,  si  cu bunăvoinţa directorului instituţiei, doamna Iulia Ciuvaga,  s-a desfăşurat seminarul informativ, cu tema: ”Pro viaţa” fiind coordonat de protopopul raionului Ungheni protoiereul Bartolomeu Turtureanu si protoiereul Andrei Ursoi, preşedintele Departamentului Sinodal Învăţământ Religios şi Catehizare.

La seminar au participat 60 de elevi din clasele IX-X care au primit informaţi despre  daunele viciilor ,avort şi consecinţele acestora .Elevii au fost pe durata seminarului activi oferind diferite întrebări în contextul tematicii menţionate de mai sus şi au  primit răspunsuri la ele.

Aducem sincere mulţumiri doamnei director Iulia Ciuvaga pentru timpul oferit elevilor ce au acumulat informaţiile utile ce le vor prinde bine în viaţă.

Despre viață s-au scris atât de multe dar se respectă atât de puține, încât am putea spune că nici nu s-a scris nimic. Avem tratate întregi despre viață și despre protecția vieții atât în spațiul laic, dar mai ales în spațiul religios, și cu toate acestea, societatea parcă se încăpățânează să accepte și să respecte niște reguli clare care mențin viața. Mergem cu toții în groapă, într-o groapă mare, sumbră, dar democratică, încărcată cu legi și plină de birocrația imbecilizată a unei veșnicii reci, triste și lipsite de orice iubire. Cu fiecare lucrare scrisă care strigă despre scumpătatea vieții și despre prețuirea acestui mare dar, oamenii merg din ce în ce mai rău. Pe de o parte evoluția atât de rapidă a societății informaționale și a celei tehnologice și pe de altă parte regresul tot mai evident al omului în ceea ce ține de a fi mai conștient și mai responsabil de viață.

Una dintre principalele probleme care sunt strigătoare la cer este cea a avortului, acest omor legalizat care a dus îngropat în pământ de 3 ori mai multe vieți decât cele două războaie mondiale luate împreună ( și asta în condiții de pace !). E groaznic să conștientizăm că prostia noastră îngroapă atâtea vieți nevinovate. Unde sunt acum toate ONG-urile? Unde sunt așa zisele societăți protectoare de nu mai știu ce drepturi ale nu știu cărei minorități apărute pentru ași legaliza poftele nepăsătoarei debilizări? Ce apărăm ? Ce protejăm ? Ce valori promovăm în societate ? Statele înalt-dezvoltate cu cât trăiesc mai bine cu atât se imbecilizează mai mult. În nici una dintre cele 28 de țări ale Uniunii Europene, și nici în Statele Unite, cifrele politicii demografice nu sunt pozitive. Și cu toate acestea, se promovează activ avortul protejat de lege, această democratizare a omorului care aduce cu sine doar un viitor înfricoșător și terifiant.

Pe zi ce trece apar tehnologii din ce în ce mai performante, biotehnologiile aflate acum la noi și noi descoperiri, fac avortul mai simplificat, mai ușor, mai rafinat și cu atât mai periculos, pentru că se prezintă a fi cu tot mai puține riscuri. În paralel, în țările sărace, statisticile UNICEF spun că zilnic mor între 26 000 – 30 000 de copii din cauza sărăciei. Deci de la sine vine întrebarea: încotro se îndreaptă viața noaststră și ce facem noi, cei care ne numim „oameni evoluați ai societății contemporane” ?

Pentru a vedea Galeria Foto accesați linkul: http://familiafericita.info