Concursul Brain-Ring, ediția a VI-a, desfășurat în raionul Călărași

Miercuri, 26 aprilie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din s. Sipoteni, Călărași, s-a desfășurat a VI – a ediție a proiectului: „Sunt tânăr și doresc să mă manifest intelectual”, prin concursul Brain-Ring.

Promotorul și prezentatorul proiectului este Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova și Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

La concurs s-au prezentat 5 echipe din raionul Călărași ce au fost pregătite de către preoții din localitățile: Temeleuți, Călărași, Bravicea, Peticeni și gazda concursului satul Sipoteni.

Toate echipele au fost pregătite foarte bine, iar tinerii au dat dovadă de perseverență și dragoste față de învățătura Bisericii Ortodoxe prin studierea materialului axat pe două teme: Sfânta Scriptură și Sinoadele Ecumenice.

După mai multe runde ale concursului învingători s-au dovedit a fi elevii echipei „Stelele Ortodoxe” din s. Sipoteni, care au acumulat cel mai mare număr de puncte. Respectivii elevi sunt învățăcei ai Prot. Ghenadie PETRICIC, parohul biserici „Cuvioasa Parascheva” din s. Sipoteni.

Astfel, echipa câștigătoare va reprezenta raionul Călărași la finala concursului dintre cele patru raioane din cuprinsul Eparhiei noastre: Ungheni, Nisporeni, Hâncești și Călărași, care va avea loc pe 3 septembrie 2023, la Mănăstirea Hîrbovăț.

Mulțumim tuturor organizatorilor, participanților și gazdei a acestui eveniment ce a unit zeci de tineri sub lozinca: Credință, Curaj și Entuziasm, cheia succesului nostru de azi!

„Concursul a fost unul foarte interesant și util, deoarece a adus în rândul nostru, a tinerilor noi experiențe de lucru în grup și informații. Suntem foarte bucuroși că am câștigat și vom juca în finală. Îndemnăm și alți elevi să se implice la astfel de activități, deoarece învățătura întodeauna ne va duce pe calea cea dreaptă.” Bulhac Nicoleta

Sursa: http://www.atosmd.club/2023/04/concursul-brain-ring-editia-vi.html?fbclid=IwAR3vjM_ArsgCAW93_L8AIJGcehJWSpzFVS7zwzKDkHf7oEkz2bUuS5vkWVU