Ceremonia militară de la Batalionul de Artilerie „Prut” din mun. Ungheni prilejuită de împlinirea a 30 ani ai Armatei Naționale a Republicii Moldova

Vineri, 3 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial Activitate pastorală în Ministerul Apărării, a fost prezent la ceremonia prilejuită de serbarea a 30 ani de la înființarea Armatei Naționale a Republicii Moldova, care au avut loc la Batalionul de Artilerie „Prut” din mun. Ungheni.

Această participare din partea Eparhiei, certifică colaborarea ce există în general, între Biserică și Armată, dar și-n particular, între Batalionul de Artilerie „Prut” și Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

După deschiderea oficială și intonarea Imnului de Stat, au fost luări de cuvânt.

În cuvântul oferit, Protodiaconul Victor ROTARI, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, a transmis mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, unității militare, cu ocazia împlinirii a 30 de ani ai Armatei Naționale a Republicii Moldova.

După aceasta, Prot. Nicolai BOIAN, Cleric al catedralei Episcopale, care l-a însoțit la această ceremonie pe Protodiaconul Victor ROTARI, a citit rugăciunea specială pentru ceremoniile militare, apoi, în timpul defilării, militarii au fost stropiți cu agheasmă, în semn de binecuvântare.

Totodată menționăm că unii militare, pentru merite deosebite au fost decorați cu distincții și diplome de Stat, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru osteneala de a sta de strajă la apărarea țării.