„Apreciem osteneala și vă mulțumim, pentru munca depusă întru vestirea luminii evanghelice…”

Înaltpreasfinției Sale, 

Înaltpreasfințitului PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

 

Înaltpreasfințite Stăpâne,

Cu bucurie în suflet am primit vestea organizării – pe 4 septembrie, 2022 – evenimentului dedicat tinerilor pe care l-ați binecuvântat și susținut în mod deosebit.

Apreciem osteneala și vă mulțumim, pentru munca depusă întru vestirea luminii evanghelice, a propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu și a trezirii glasului conștiinței care strigă nu din istorie, ci din adâncul ființei fiecărui suflet.

Deoarece și noi monahi și monahii, nu suntem indiferenți și ne doare pentru atacurile îndreptate împotriva tinerii generații pe toate căile, mai ales împotriva tinerilor fete. Ele fiind plăpânde și neajutorate, intrând în iureșul lumii plin de ispite, au nevoie de atât de mult sprijin și susținere pentru a se dezvolta și a se hrăni duhovnicește spre a deveni viitoarele mame de mâine sau viitoare monahii.

Ne închinăm în fața lucrării sfinte pe care o săvârșiți, prin care chemați tinerii în biserica lui Hristos ca să învețe ce este inocența și puritatea, ce este blândețea și ce este iubirea.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă întărească și să vă ajute în realizarea acestor fapte bune și distinse, deoarece de nenumărate ori dați dovadă de dragoste jertfelnică, de grijă și inimă părintească, învățându-vă fiii duhovnicești, să iubească tinerețea și să o sfințească cu fapte bune și bineplăcute lui Dumnezeu. Însă de și ne confruntăm cu marele probleme și ispite ale acestui veac, optimismul, ce ne este caracteristic nouă creștinilor, dar și sufletului tânăr, ne face să privim cu încredere în viitor căci deasupra a toate se înalță triumfătoare Biserica lui Hristos.

Cu smerenie fiască,

Schiegumena EUSTOLIA,

Împreună cu obștea Sfintei Mănăstiri „Nașterea Maicii Domnului”

din s. Răciula, r. Călărași