Aparat pentru respiraţie artificială donat de Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, Spitalului Raional Călăraşi

Vineri, 24 iulie 2020, Episcopia de Ungheni şi Nisporeni a făcut un act de binefacere la Spitalul Raional Călăraşi în contextul situaţiei epidimiologice creată de COVID-19. Acest act de binefacere a contat în donarea unui aparat pentru respiraţie artificială. Acest aparat, de care Spitalul Raional Călăraşi nu dispunea, va fi util şi necesar  pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, ce vor avea nevoie de respiraţie artificială.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, acest aparat a fost dus şi oferit Spilalului Raional de către Protoiereul Grigore DODON, Protopopul circumscripţiei Călăraşi dimpreună cu Diaconul Pancrate ŢĂRUŞ, colaborator al Sectorului Eparhial Social „Caritate şi fapte bune”. Directorul Spitalului Raional Călărași, Dna Silvia BOBESCU, şi-a exprimat faţă de Preasfinţitul PETRU recunoştinţa profundă şi, totodată, a mulțumit cordial din partea tuturor angajaţilor instituţiei ce o gestionează, pentru acest important şi foarte necesar aparat medical.

Respectivul aparat, care costă în jur de 15 mii lei, a fost procurat de către Preasfinţitul PETRU, din resurse personale, dar şi din donaţiile preoţilor din Eparhiei, adunate în Fondul de milosteniei al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.