ANUNȚ!!! Invitație pentru slujba hramului Catedralei Episcopale, din 12 septembrie 2021, la pomenirea Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski

Iubiți credincioși,

Duminică, 12 septembrie 2021,  când este sărbătorit Sfântul Alexandru Nevski,  la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, se va săvârși o istorică Slujbă arhierească, prilejuită de sărbătorirea Hramului Catedralei și împlinirea a 800 de ani de la nașterea Sfântului Alexandru Nevski.

Cu acest prilej, vă invităm la seria de evenimente encomiastice și sfinte, care vor monumenta această zi de sărbătoare:

  • La ora 08.00, în parcul de după sensul giratoriu, (benzinăria Bemol) de la intrarea în mun. Ungheni, din direcția Chișinău, se va întâmpina Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț și multe sfințenii cu valoare inestimabilă, care apoi vor fi duse pedestru, în procesiune de rugăciune, la Catedrala Episcopală, de pe str. Națională 8.

Cu prilejul acestui mare eveniment, în premieră pentru credincioșii Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cu binecuvântarea Preafericitului KIRIL, Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, și prin strădania arhierească și grija părintească a Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, se vor aduce spre închinare moaștele Sf. Bin. Cnz. Alexandru Nevski din or. Sankt-Petersburg, Rusia.

Deasemenea la Drumul Crucii va fi și o Icoană veche a Sfântului Alexandru Nevski. La catedrală va fi adusă de la Mănăstirea Hâncu, Icoana impunătoare a Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de Balîchino, care este păzitoare de holeră, ciumă și boli molipsitoare.

La Drumul Crucii, numit: ,,Drumul Crucii: drum al pocăinței spre iertare de păcate și spre vindecare”, sunt invitați de a participa toți credincioșii.

  • La ora 09.00, se va binecuvânta Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, la care vor participa un sobor impunător de preoți, oaspeți de peste hotare, oficiali și credincioși.

 

Cu aceste binecuvântate prilejuri, amintite mai sus,

rugăm și vă îndemnăm de a lua parte la acest mare eveniment.