Aniversarea a 51 de ani de viață a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

Ziua de 29 octombrie este una deosebită și binecuvântată pentru Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Astăzi, ziua de naștere își celebrează Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

În prima jumătate a zilei Preasfinția Sa a vizitat cimitirul din satul natal (s. Lupa-Recea, r. Strășeni), unde a depus flori  la mormintele părinților și rudelor. Ierarhul a oficiat o litie morțească pentru părinții săi – Ioan și Feodosia. Pentru realizările din viață se cuvine a mulțumi și părinților, fiindcă ei sunt cei care ne-au crescut, au avut grijă de noi, s-au rugat pentru noi.

După oficierea litiei Preasfințitul PETRU a vizit biserica „Sf. Cuv. Parascheva”. Acest sfânt locaș, ce se află în construcție, în mare parte este ctitorit de Vlădica.

În doua parte a zilei Episcopul PETRU s-a aflat la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kneaz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Aici, Preasfințitul PETRU a fost felicitat de către Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, colaboratorii Centrului Eparhial, primarul municipiului Ungheni, domnul Alexandru AMBROS, preoți, enoriașii Catedralei și de  oamenii de bună credință.