Ajutoare pentru refugiații din Ucraina, care sunt găzduiți la Mănăstirea Hîncu

Marți, 1 martie, 2022, în a doua parte a zilei, Prot. Petru CIOBANU, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, a oferit pentru refugiații din Ucraina ce sunt adăpostiți la Mănăstirea Hîncu, cutii cu diferite bunuri (dulciuri, conserve cu produse alimentare, plapume, produse de igienă personală și alte bunuri) și o sumă de bani ce vor fi de asemenea împărțiți corespunzător refugiaților pentru procurarea lucrurilor de strictă necesitate.

Aceste bunuri au fost prezentate Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dar și Egumenii PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, care a împărții aceste bunuri tuturor refugiaților cazați în această mănăstire.

Toate bunurile au fost adunate prin strădania Părintelui Petru CIOBANU de la enoriașii din parohia amintită mai sus și oameni de bună credință.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat gestul caritabil și toată activitatea pe care Prot. Petru o înfăptuiește exemplar pe segmentul social.

Menționăm că Prot. Petru CIOBANU a înfăptuit multiple acte caritabile. Chiar și în aceste zile părintele, dimpreună cu parohienii, a mai făcut un act caritabil, prin care a oferit bunuri refugiaților din Ucraina.

De asemenea ținem să amintim că Prot. Petru CIOBANU are o prodigioasă activitate pastorală, misionară, educațională și socială, pe care o desfășoară jertfelnic și cu multă conștiinciozitate sacerdotală, trudind de câțiva ani să ducă la bun sfârșit un minunat Centru social-cultural, pe care îl construiește pe teritoriul bisericii menționate.